Oppskrift på Ovnsbakt skrei med tomat

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ovnsbakt skrei med tomat

Deilig torskemiddag i en form er både godt og smart. Delikat skrei ovnsbakes med en mild tomatsaus, kikerter og kapers.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Be om å få ryggfileten til skreien når du er i fiskebutikken. Det er det beste stykket.

Slik gjør du

  1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.

  2. Sett ovnen på 200 °C. Skjær løk i skiver og finsnitt hvitløk. Surr i en varm panne til myk, ca. 4 minutter. Rør inn chilipasta og tomatpuré og la steke i et par minutter.

  3. Skyll kikertene godt og bland inn med tomater og kremfløte. Smak til med sukker, salt og pepper.

  4. Ha tomatsausen over i en ildfast form. Skyll saltet godt av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Fordel stykkene i formen og dytt litt ned i sausen. Dryss over kapers.

    Kokte poteter er også godt tilbehør til denne retten.

  5. Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fiskekjøttet flaker. Server med rømme og finhakket bladpersille med godt brød og smør til.

Lignende oppskrifter