Oppskrift på Ovnsbakt skrei med tomat
0

Ovnsbakt skrei med tomat

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Deilig torskemiddag i en form er både godt og smart. Delikat skrei ovnsbakes med en mild tomatsaus, kikerter og kapers.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gramskreifilet
½ teskjesalt
1 stkløk
3 stkhvitløksfedd
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 teskjechilipasta
2 spiseskjetomatpuré
1 bokshermetiske tomater
1 bokskikerter
1 desiliterTINE Lett Matfløte
½ teskjesukker
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
4 spiseskjekapers

Til servering

2 desiliterTINE Lettrømme 10 %
3 spiseskjebladpersille, hakket
4 stkgrove brødskiver
2 spiseskjeTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.
  2. Sett ovnen på 200 °C. Skjær løk i skiver og finsnitt hvitløk. Surr i en varm panne til myk, ca. 4 minutter. Rør inn chilipasta og tomatpuré og la steke i et par minutter.
  3. Skyll kikertene godt og bland inn med tomater og kremfløte. Smak til med sukker, salt og pepper.
  4. Ha tomatsausen over i en ildfast form. Skyll saltet godt av fisken og tørk med kjøkkenpapir. Fordel stykkene i formen og dytt litt ned i sausen. Dryss over kapers.

    Tips:

    Kokte poteter er også godt tilbehør til denne retten.

  5. Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fiskekjøttet flaker. Server med rømme og finhakket bladpersille med godt brød og smør til.

Tips:

Be om å få ryggfileten til skreien når du er i fiskebutikken. Det er det beste stykket.

Kommentarer

Produkter i oppskriften