Ovnsbakt laks med urtesaus og wokede grønnsaker

Ovnsbakt laks med urtesaus og wokede grønnsaker

8
119
Enkel80 min
Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken. Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter. Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakt laks

  • 600 g
    laksefileter uten skinn , eller annen god skinn - og benfri laksefilet
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
    olivenolje
  • 1 stk
    lime , saft og skall av
  • ¼ ts
    kajennepepper
  • ½ ts
    salt

Urtesaus

Ris

  • 240 g
    ris

Grønnsakswok

  • 1 stk
    rødløk
  • 1 stk
    gulrot
  • 100 g
    minimais
  • 1 stk
    gul paprika
  • 12 stk
    asparges

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær laksen i porsjonsstykker på ca 150 g og legg den i en ildfast form. Rens og finhakk hvitløken. Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade. Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca. 1 time.

  2. 2

    Stek laksen på 175 °C midt i ovnen i 10-15 minutter.

Ris

  1. 3

    Kok risen som angitt på pakken.

Grønnsakswok

  1. 4

    Skjær alle grønnsaker i strimler og sett wokpannen på høy varme. Ta i litt olje i pannen og start først med gulroten, deretter rødløk, så minimais, paprika og asparges.

Urtesaus

  1. 5

    Mens laksen står i ovnen, koker du opp opp vannet til sausen. Deretter har du i den smuldrede buljongen og rører til den er løst opp. Tilsett Lett Crème Fraîche og visp sausen glatt.

  2. 6

    Kok opp sausen, ha i salt og pepper. Ta sausen av varmen og rør i dill og gressløk. Server laksen med saus, fullkornsris og wokede grønnsaker.

Tips

TINE Lett Crème Fraîche har halvparten så mye fett som originalen og gir gir maten en frisk, velsmakende og syrlig smak. Kremet, rund og ypperlig til koking.

Del denne oppskriften: