Oppskrift på Ovnsbakt laks med tomat og spinat
0

Ovnsbakt laks med tomat og spinat

(20)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Dette er en enkel og grei hverdagsmiddag for travle dager. Saftige laksebiter toppet med tomat, spinat og deilig smeltet ost.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Spinattopping

1 stkløk
½ desiliterfrisk, hakket salvie eller basilikum
2 spiseskjeTINE Meierismør
200 gramfrossen spinat, tinet
2 desiliterTINE Matfløte
½ teskjesalt
¼ teskjechilipulver
½ desiliterstrøkavring
100 gramJarlsberg® Revet eller annen god revet ost

Laksefilet

4 stklaksefilet (à ca 150 g)
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 stktomater

Ris

250 gramfullkornsris

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en ildfast form.
  2. Spinattopping

  3. Rens og hakk løk. Fres løk og salvie i ca. 2 minutter i smør i en kjele. Kryst (klem) vannet ut av spinaten, bland den i og fres videre i et par minutter.
  4. Tilsett matfløte og kok i 2–3 minutter. Smak til med salt og chilipulver. Rør i strøkavring og ta kjelen av platen. Rør inn nesten all osten i spinaten.
  5. Laksefilet

  6. Legg laks i den ildfaste formen, og dryss over salt og pepper. Skjær tomat i skiver. Fordel tomatskiver og spinattoppingen på laksen, og ha deretter over resten av osten.
  7. Stek laksemiddagen midt i ovnen i 25–30 minutter.
  8. Ris

  9. Kok ris etter anvisningen på pakken.

Tips:

Du kan også bruke andre typer fisk i denne gode fiskeretten, for eksempel torsk.

Kommentarer

Produkter i oppskriften