Oppskrift på Ovnsbakt laks med tomat og spinat

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ovnsbakt laks med tomat og spinat

Dette er en enkel og grei hverdagsmiddag for travle dager. Saftige laksebiter toppet med tomat, spinat og deilig smeltet ost.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Du kan også bruke andre typer fisk i denne gode fiskeretten, for eksempel torsk.

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en ildfast form.

Spinattopping

  1. Rens og hakk løk. Fres løk og salvie i ca. 2 minutter i smør i en kjele. Kryst (klem) vannet ut av spinaten, bland den i og fres videre i et par minutter.

  2. Tilsett matfløte og kok i 2–3 minutter. Smak til med salt og chilipulver. Rør i strøkavring og ta kjelen av platen. Rør inn nesten all osten i spinaten.

Laksefilet

  1. Legg laks i den ildfaste formen, og dryss over salt og pepper. Skjær tomat i skiver. Fordel tomatskiver og spinattoppingen på laksen, og ha deretter over resten av osten.

  2. Stek laksemiddagen midt i ovnen i 25–30 minutter.

Ris

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

Lignende oppskrifter