Ovnsbakt laks med tomat og spinat

Ovnsbakt laks med tomat og spinat

0
42
Enkel40 min
Dette er en enkel og grei hverdagsmiddag for travle dager. Saftige laksebiter toppet med tomat, spinat og deilig smeltet ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

Spinattopping

  • 1 stk
    løk
  • ½ dl
    frisk, hakket salvie eller basilikum
  • 2 ss
  • 200 g
    frossen spinat , tinet
  • 2 dl
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    chilipulver
  • ½ dl
    strøkavring
  • 100 g
    Jarlsberg® Revet eller annen god revet ost

Laksefilet

  • 4 stk
    laksefilet (à ca 150 g)
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 stk
    tomater

Ris

  • 250 g
    fullkornsris

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C. Finn fram en ildfast form.

Spinattopping

  1. 2

    Rens og hakk løk. Fres løk og salvie i ca. 2 minutter i smør i en kjele. Kryst (klem) vannet ut av spinaten, bland den i og fres videre i et par minutter.

  2. 3

    Tilsett matfløte og kok i 2–3 minutter. Smak til med salt og chilipulver. Rør i strøkavring og ta kjelen av platen. Rør inn nesten all osten i spinaten.

Laksefilet

  1. 4

    Legg laks i den ildfaste formen, og dryss over salt og pepper. Skjær tomat i skiver. Fordel tomatskiver og spinattoppingen på laksen, og ha deretter over resten av osten.

  2. 5

    Stek laksemiddagen midt i ovnen i 25–30 minutter.

Ris

  1. 6

    Kok ris etter anvisningen på pakken.

Tips

Du kan også bruke andre typer fisk i denne gode fiskeretten, for eksempel torsk.

Del denne oppskriften: