Oppskrift på Ovnsbakt laks i form
0

Ovnsbakt laks i form

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Laks og spinat er en sunn og god kombinasjon. Her bakes det med en kremet fiskegryte middagsbase. En perfekt rett til både hverdags og fest.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkrødløk
2 feddhvitløk
1 spiseskjeTINE Meierismør
300 gramspinat
1 begerNå® Klassisk Fiskegryte
800 gramlaksefilet
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
100 gramTINE Revet Ost Original

TIL SERVERING

8 stkpoteter
150 gramTINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 220 °C. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og la dampe av.
  2. Del løk i biter og finhakk hvitløk. Fres i en stekepanne med smør til blankt, ca. 2 minutter. Tilsett spinat og rør til spinaten faller sammen, ca. 3 minutter. Ha over i en ildfast form.

    Tips:

    Har du ekstra dårlig tid kan du finhakke både løk og hvitløk og legg det rett i formen med fersk spinat før du har basen over.

  3. Hell over fiskegryte-basen. Del fisk i porsjonsstykker, legg i formen, krydre med salt og pepper og dryss med revet ost. Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fisken akkurat er gjenomstekt.
  4. Smelt smør på lav varme. Server lakseformen med kokte poteter, smeltet smør og litt frisk spinat.

Tips:

Her er det bare å bytte ut laksefileten med annen filet som f.eks. torsk, sei, kveite eller steinbitt.

Kommentarer

Produkter i oppskriften