Oppskrift på Ovnsbakt laks i form

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ovnsbakt laks i form

Laks og spinat er en sunn og god kombinasjon. Her bakes det med en kremet fiskegryte middagsbase. En perfekt rett til både hverdags og fest.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Her er det bare å bytte ut laksefileten med annen filet som f.eks. torsk, sei, kveite eller steinbitt.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 °C. Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Hell av vannet og la dampe av.

  2. Del løk i biter og finhakk hvitløk. Fres i en stekepanne med smør til blankt, ca. 2 minutter. Tilsett spinat og rør til spinaten faller sammen, ca. 3 minutter. Ha over i en ildfast form.

    Har du ekstra dårlig tid kan du finhakke både løk og hvitløk og legg det rett i formen med fersk spinat før du har basen over.

  3. Hell over fiskegryte-basen. Del fisk i porsjonsstykker, legg i formen, krydre med salt og pepper og dryss med revet ost. Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fisken akkurat er gjenomstekt.

  4. Smelt smør på lav varme. Server lakseformen med kokte poteter, smeltet smør og litt frisk spinat.

Lignende oppskrifter