Oppskrift på Melkeposjert skrei med kremet chorizo

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Melkeposjert skrei med kremet chorizo

Melkeposjert torsk med dampet kål og spicy chorizopølse er gir denne skrei-retten en original tvist. Ved å posjere fisken i melk blir den enda hvitere og fastere i kjøttet.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Chorizo er en spansk pølse med sterk smak. Du kan gjerne bruke bacon i stedet om du ikke er så glad i sterk mat.

Slik gjør du

  1. Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.

  2. Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter. Del kålen i båter og kok med de siste 10 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.

  3. Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte. Del chorizo i små terninger og fres med løken i et par minutter. Rør inn kremfløte og la koke 3-4 minutt eller til tykk.

  4. Skyll av saltet og tørk fisken med kjøkkenpapir. Varm opp melken til ca. 70 °C og ha fiskestykkene i. La trekke i 8-10 minutter eller til fiskekjøttet flaker.

  5. Løft fiskestykkene ut med en hullsleiv. Server med kål, poteter og kremet chorizo.

    Server gjerne melkeposjert skrei med potetmos eller kokte poteter. 

Lignende oppskrifter