Oppskrift på Marinert stekt laks
4

Marinert stekt laks

(15)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Her er en oppskrift på SALMA marinert i lime, hvitløk og urter, og stekt i ovnen. Tilbehør er en nydelig mangosaus.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ris

2 desiliterris

Fisk

1 kilogramSALMA

Limemarinade

1 spiseskjeolje
1 stklime (saften av)
2 stkhakkede hvitløksfedd
2 spiseskjehakket persille
1 spiseskjefersk timian
¼ teskjesitronpepper
1 teskjesalt

Mangosaus

4 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 stkhakkede vårløk
1 desilitermangochutney
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
2 desiliterhakket persille

Slik gjør du det

    Fisk

  1. Sett stekeovnen på 200 ºC. Finn frem en ildfast form.
  2. Limemarinade

  3. Legg laksefilet i den ildfaste formen. Bland olje, limesaft, hvitløk, persille, timian, sitronpepper og salt til en marinade, og pensle den over laksen. La fisken stå i 20 minutter før du setter den i ovnen og steker i ca. 15 minutter.

    Tips:

     Legg limeskallet til side og bruk det i mangosausen.

  4. Mangosaus

  5. Bland crème fraîche med limeskall, løk og mango chutney. Smak til med salt og pepper. Strø over persille. La sausen stå en stund i kjøleskapet før servering.
  6. Ris

  7. Kok ris som anvist på pakken.

Tips:

SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin produsert på et av verdens mest moderne oppdrettsanlegg på Bømlo. SALMA er av den ypperste sashimikvalitet, og blir blant de internasjonalt mest anerkjente kokker ansett som den beste laksen i verden. Fra laksen svømmer i sjøen til den er ferdig pakket, tar det maksimalt fire timer.

Kommentarer

Produkter i oppskriften