Oppskrift på Marinert SALMA med aspargessalat
0

Marinert SALMA med aspargessalat

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Denne oppskriften på laks med aspargessalat er et godt eksempel på at det ikke må være vanskelig å lage mat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

400 gramSALMA

Marinade:

1 desilitervårløk
½ spiseskjefrisk ingefær
1 stkhvitløksfedd
¼ stkchili
1 desilitersoyasaus
2 spiseskjesolsikkeolje eller rapsolje
1 teskjesesamolje
1 spiseskjeepleeddik eller hvitvinseddik
2 teskjesesamfrø

aspargessalat:

1 buntasparges
200 gramsjampinjong
1 stkhvitløksfedd
¼ stkchili
1 spiseskjesolsikkeolje
1 spiseskjeTINE Meierismør eller rapsolje

Slik gjør du det

  1. Skjær SALMA i terninger. Finhakk vårløk, ingefær, hvitløk og chili og bland med soyasaus, solsikkeolje, sesamolje, epleeddik og sesamfrø. La lakseterningene ligge i marinaden i ca. 30 minutter.
  2. Rens asparges og del i mindre biter. Del sjampinjong i to. Finhakk hvitløk og chili. Fres asparges, sjampinjong, hvitløk og chili lett i litt olje og smør i stekepanne. Sil marinaden fra laksebitene.
  3. Anrett asparges og sjampinjong på et serveringsfat med SALMA fordelt over. Sil marinaden og server den til.

Tips:

Velg gjerne grønnsaker etter sesong og anledning.

Kommentarer

Produkter i oppskriften