Oppskrift på Laksetaco
0

Laksetaco

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Taco med laks smaker fantastisk godt. Fyll tortillas med salat, guacamole, laks, rømme og alt annet du liker. Fisketaco kan både stekes og grilles.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stklime
4 spiseskjetacokrydder
½ desiliterolivenolje
600 gramSALMA

Guacamole

2 stkavokadoer
1 stklime
1 stkhvitløksfedd, finhakket
4 spiseskjekoriander, finhakket
1 desiliterTINE Lettrømme 18 %
¼ stkchili, finhakket
½ teskjesalt
½ teskjepepper

4 stkgrove tortillalefser
1 posesalatblanding
3 desilitercherrytomater, delt i to
1 desiliterkoriander, finhakket
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %

Slik gjør du det

  1. Vask lim og riv det grønne på limeskallet med et rivjern. Ha limesaft og revet skall i en bolle. Bland sammen tacokrydder, olje, limesaft og limeskall til en marinade.
  2. Skjær laksen på langs i pekerfingertykke strimler, og ca. 5 cm lange. Ha fiskestrimlene i en liten pose sammen med marinaden og sett kaldt i 20 minutter.
  3. Guacamole

  4. Del avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avokadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle og press over saften fra sitron/lime. Mos sammen med en gaffel og rør inn hvitløk, koriander og rømme. Smak til med chili, salt og pepper.
  5. Stek eller grill fiskestrimlene på sterk varme i 2-3 minutter på hver side.
  6. Varm tortillalefser raskt på grillen. Fyll med salat, tomat, guacamole, frisk koriander og grillet laks. Topp med lettrømme.

Tips:

Fiskestrimlene skal ikke være gjennomstekte, men ha en rosa kjerne i midten. Varmen vil fortsette å trekke inn i fiskestrimlene etter at du har tatt de av grillen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften