Oppskrift på Potetform med røkelaks
0

Potetform med røkelaks

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Potetform med laks er en enkel og smakfull hverdagsrett.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

3 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
2 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
600 grampoteter
1 teskjesalt
½ teskjepepper
1 stkhvitløksfedd, presset
2 stkvårløk
2 spiseskjefinhakket dill
1 spiseskjeTINE Meierismør til formen
250 gramrøkelaks i skiver, ev. gravet laks
100 gramJarlsberg® Revet

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 ºC.
  2. Bland Crème Fraîche og melk. Rens og skjær potet i tynne skiver. Rens og finhakk vårløk og dill. Smør en ildfast form.
  3. Legg potet, laks i skiver, finhakket vårløk og dill lagvis i formen. Dryss litt salt og pepper mellom hvert lag. Avslutt med poteter. Hell over melkeblandingen, og dryss over ost.
  4. Stek på nederste rille i ca. 50 minutter, til potetene er møre. Steketiden avhenger av høyden på formen. En høy form trenger lenger steketid enn en lav, vid form.

    Tips:

    Legg over litt aluminumsfolie dersom osten blir gyllen før potetene er møre.

Tips:

Hvis du koker potetene først, er potetformen ferdig etter ca. 30 minutter i ovnen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften