Oppskrift på Laksepaté med sommerlig tilbehør
0

Laksepaté med sommerlig tilbehør

(4)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Laksepaté ser lekkert ut og smaker kjempegodt. Med smakfull saus og syrlig salat er det super sommer- og festmat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Brødform, 1 1/2 liter

Ingredienser

Laksepaté:

600 glaksefilet
2 ½ tssalt
3 stkegg
3 dlTINE Kremfløte
2 dlKesam® Mager Naturell 300 g
1 sspotetmel
¼ tskajennepepper
1 pakkecrabsticks
1 pakkefrossen spinat eller vårløk

Gourmetsaus:

2 dlTINE Lettrømme 18 %
1 dlKesam® Mager Naturell 300 g
½ dlmajones
3 sschilisaus
½ tssalt og nykvernet pepper
½ dldill finhakket

Syrlig salat:

2 stkhodekål
3 dlTINE Lettrømme 18 %
½ stksitroner (saft av)
2 tssukker

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 175 ºC.
  • laksepaté:

    1. Skjær fisk i mindre biter. Legg fiskebitene og salt i en food prosessor og kjør til laksen er grovdelt. Ha i egg, fløte, Kesam, potetmel og kajennepepper og kjør til en glatt farse.
    2. Legg halvparten av farsen i en smurt brødform. Legg på biter av crabsticks og tint spinat eller vårløkblader, og dekk med resten av laksefarsen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i vannbad i varm stekeovn til den kjennes fast, ca. 1–1 1/2 time.
    3. La pateen avkjøles i formen. Oppbevar den i kjøleskap i minst 1 dag. Skjær den i skiver før servering.
  • gourmetsaus:

    1. Bland rømme, Kesam, majones og chilisaus. Smak til med salt, pepper og dill. La sausen trekke natten over i kjøleskapet.
  • syrlig salat:

    1. Skyll salat godt. La vannet renne av på et kjøkkenhåndkle. Legg salatbladene i en vid bolle.
    2. Bland rømme, sitronsaft og sukker, og vend salaten i blandingen. Dette må gjøres like før servering, ellers blir salaten slapp og bløt.

Tips:

Du bør lage laksepaté og gourmetsaus dagen før det skal serveres.

Kommentarer

Produkter i oppskriften