Oppskrift på Laksepaté med sommerlig tilbehør
0

Laksepaté med sommerlig tilbehør

(3)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

  • Steketid

Laksepaté ser lekkert ut og smaker kjempegodt. Med smakfull saus og syrlig salat er det super sommer- og festmat.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Utstyr

Brødform, 1 1/2 liter

Ingredienser

Laksepaté:

600 gramlaksefilet
2 ½ teskjesalt
3 stkegg
3 desiliterTINE Kremfløte
2 desiliterKesam® Mager
1 spiseskjepotetmel
¼ teskjekajennepepper
1 pakkecrabsticks
1 pakkefrossen spinat eller vårløk

Gourmetsaus:

2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
1 desiliterKesam® Mager
½ desilitermajones
3 spiseskjechilisaus
½ teskjesalt og nykvernet pepper
½ desiliterdill finhakket

Syrlig salat:

2 stkhodekål
3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
½ stksitroner (saft av)
2 teskjesukker

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 175 ºC.
  2. laksepaté:

  3. Skjær fisk i mindre biter. Legg fiskebitene og salt i en food prosessor og kjør til laksen er grovdelt. Ha i egg, fløte, Kesam, potetmel og kajennepepper og kjør til en glatt farse.
  4. Legg halvparten av farsen i en smurt brødform. Legg på biter av crabsticks og tint spinat eller vårløkblader, og dekk med resten av laksefarsen. Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i vannbad i varm stekeovn til den kjennes fast, ca. 1–1 1/2 time.
  5. La pateen avkjøles i formen. Oppbevar den i kjøleskap i minst 1 dag. Skjær den i skiver før servering.
  6. gourmetsaus:

  7. Bland rømme, Kesam, majones og chilisaus. Smak til med salt, pepper og dill. La sausen trekke natten over i kjøleskapet.
  8. syrlig salat:

  9. Skyll salat godt. La vannet renne av på et kjøkkenhåndkle. Legg salatbladene i en vid bolle.
  10. Bland rømme, sitronsaft og sukker, og vend salaten i blandingen. Dette må gjøres like før servering, ellers blir salaten slapp og bløt.

Tips:

Du bør lage laksepaté og gourmetsaus dagen før det skal serveres.

Kommentarer

Produkter i oppskriften