Oppskrift på Laksegrateng
0

Laksegrateng

(15)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Laks egner seg like godt rå i sushi som varm i en ovnsbakt form, som denne gode laksegratengen med poteter og løk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 spiseskjeTINE Meierismør til smøring av formen
10 stkpoteter
1 stkløk
3 stkhvitløksfedd
600 gramlaksefilet (evt. varmrøkt laks)
1 teskjepepper
4 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
2 desiliterTINE Lett Matfløte
2 spiseskjeDijonsennep
2 stkegg

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 175 °C. Finn frem og smør en ildfast form.
  2. Skjær potet, løk og hvitløk i skiver. Del fisk i biter.
  3. Legg potetskiver, laks, løk og hvitløk lagvis i formen. Krydre med pepper mellom lagene.
  4. Pisk sammen melk, fløte, sennep og egg og hell blandingen over i formen.
  5. Stek laksegratengen på nederste rille i 35–40 minutter til potetene er ferdige.

Tips:

Du kan like fint bruk fryste fiskefileter i gratenger. Fisk kan du tine natten over i kjøleskapet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften