Oppskrift på Lakseform med feta og rosmarin
2

Lakseform med feta og rosmarin

(16)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Oppskrift på en smakfull, rask og lettlagd lakseform med fetaost, fennikel og rosmarin.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

300 gramfennikel
1 stkrød paprika
2 spiseskjeTINE Meierismør
600 gramlaksefilet
1 teskjesalt
½ teskjepepper
100 gramfetaost
250 gramfullkornsris
1 spiseskjerosmarin, gjerne fersk

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 225 °C, og finn fram en ildfast form.
  2. Skjær fennikel og paprika i strimler. Fordel fennikel, paprika og smør i den ildfaste formen. Skjær laks i porsjonsstykker, legg dem oppå grønnsakene og krydre med salt og pepper. Deretter smuldrer du fetaost over fisken.
  3. Kok ris som anvist på pakken.
  4. Stek fiskeformen midt i ovnen i ca. 15 minutter. Server med kokt ris. Pynt med litt rosmarin før servering.

Tips:

Fennikel kan brukes både rå og kokt. Stilkene renses og skylles godt og de ytterste trevlene på de tykkeste stilkene skrapes av. De friske skuddene som ofte følger med kan brukes som dill. Rå fennikel kan brukes i salater og som snacks til dip. Kan også brukes rå til ostebordet.
Kilde: Frukt.no

Kommentarer

Produkter i oppskriften