Laks- og brokkoligrateng

Laks- og brokkoligrateng

11
120
Enkel30 min
Oppskrift på enkel og rask ovnsbakt fiskemiddag. Varmrøkt laks, brokkoli og spinat med sitronsaus er et middagstips som faller i smak hos både barn og voksne.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    purre
  • 1 stk
    liten brokkoli
  • 50 g
  • 250 g
    spinat
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 300 g
    varmrøkt laks

Sitronsaus:

Slik gjør du det

  1. 1

    Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Vask purreløken godt. Skjær den i fine ringer. Del brokkoli i buketter. Smelt smøret i en kjele og stek purre noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat og la brokkolien bli knapt myk. Krydre med salt og pepper.

  3. 3

    Hell dette i bunnen på en ildfast form. Rens laksen og fordel den over.

  4. 4

    Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og fløte, rør godt mellom hver gang. Sausen skal være glatt og klumpfri.

  5. 5

    Tilsett sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til gratengen har fått fin farge.

Del denne oppskriften: