Oppskrift på Laks- og brokkoligrateng
3

Laks- og brokkoligrateng

(41)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Varmrøkt laks setter en karakteristisk smak på denne ovnsretten med brokkoli og spinat. Servert med denne friske sitronsausen blir den knallgod!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkpurre
1 stkliten brokkoli
50 gramTINE Meierismør
250 gramspinat
1 teskjesalt
¼ teskjepepper
300 gramvarmrøkt laks

Sitronsaus:

1 ½ spiseskjeTINE Meierismør
1 ½ spiseskjehvetemel
3 desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
3 desiliterTINE Matfløte
1 stksitron (finrevet skall + saft)
1 teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Vask purreløken godt. Skjær den i fine ringer. Del brokkoli i buketter. Smelt smøret i en kjele og stek purre noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat og la brokkolien bli knapt myk. Krydre med salt og pepper.
  3. Hell dette i bunnen på en ildfast form. Rens laksen og fordel den over.
  4. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og fløte, rør godt mellom hver gang. Sausen skal være glatt og klumpfri.
  5. Tilsett sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til gratengen har fått fin farge.

Kommentarer

Produkter i oppskriften