Oppskrift på Laks- og brokkoligrateng

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Laks- og brokkoligrateng

Varmrøkt laks setter en karakteristisk smak på denne ovnsretten med brokkoli og spinat. Servert med denne friske sitronsausen blir den knallgod!

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

Slik gjør du

  1. Du trenger en ildfast form. Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. Vask purreløken godt. Skjær den i fine ringer. Del brokkoli i buketter. Smelt smøret i en kjele og stek purre noen minutter. Tilsett brokkoli og spinat og la brokkolien bli knapt myk. Krydre med salt og pepper.

  3. Hell dette i bunnen på en ildfast form. Rens laksen og fordel den over.

  4. Smelt smøret i en kjele og rør inn melet. Spe med melk og fløte, rør godt mellom hver gang. Sausen skal være glatt og klumpfri.

  5. Tilsett sitronsaft- og skall. Smak til med salt og pepper. Fordel sausen over grønnsakene. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter til gratengen har fått fin farge.

Lignende oppskrifter