Oppskrift på Laks med kanel, mandler og appelsindressing
2

Laks med kanel, mandler og appelsindressing

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her har du oppskriften på en spennende og annerledes laksemiddag med smak av kanel og mandler. Fiskeretten serveres med wokede grønnsaker, kokte poteter og en frisk appelsindressing.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Laks

600 gramlaksefilet feks Salma
1 stkfennikel
2 spiseskjeTINE Meierismør
½ teskjesalt
¼ teskjenykvernet pepper
1 teskjemalt kanel
1 desilitermandelflak

Appelsindressing

2 desiliterKesam® Original
½ stkappelsiner, revet skall av
2 teskjeflytende honning
¼ teskjesalt

Poteter

8 stkpoteter

Grønnsakswok

1 stkrødløk
1 feddfinhakket hvitløksfedd
1 desiliterbønnespire
1 stkgulrot
15 stksukkererter

Slik gjør du det

  1. Til denne oppskriften på laks i form med kanel og mandel trenger du en ildfast form. Sett stekeovnen ved 225 °C.
  2. Poteter

  3. Kok opp vann, og ha i potetene. De er gjennomkokte etter ca 30 minutter, avhengig av størrelse på potetene.
  4. Laks

  5. Skjær fennikel i tynne skiver. Legg fennikel og laks i en godt smurt ildfast form. Del smøret i biter og ha det over. Dryss på salt og pepper. Fordel kanel og mandelflak over laksen.
  6. Stek laksen midt i ovnen i ca 15 minutter.
  7. Grønnsakswok

  8. Skjær alle grønnsakene i strimler og sett wokpannen på høy varme. Ta i litt olje i pannen og start først med gulroten. Følg deretter på med hvitløk, rødløk og de øvrige grønnsakene.
  9. Appelsindressing

  10. Bland sammen Kesam og revet appelsinskall. Del appelsinkjøttet i biter og vend det inn. Smak dressingen godt til med salt og pepper.
  11. Ved servering

  12. Server laksen med kokte poteter, appelsindressing og de wokede grønnsakene. Topp gjerne det hele med en liten dæsj Kesam.

Kommentarer

Produkter i oppskriften