Oppskrift på Laks med fennikel og urter
0

Laks med fennikel og urter

(18)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på laks med fennikel og urter er en enkel og spennende middag i hverdagen eller på en søndag. Urteblandingen består blant annet av pinjekjerner, koriander og sitron. Dryss litt nyrensede reker over middagen og server med rømmedressing.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Laks

600 gramSALMA eller annen skinn- og benfri laksefilet
1 stkfennikel
½ teskjesalt

Urtedekke

50 grampinjekjerner
1 pottefrisk koriander
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 teskjenypresset sitronsaft
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Rømmesaus

3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
2 teskjenypresset sitronsaft
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Tilbehør

200 gramrensede reker
400 grampasta

Slik gjør du det

  1. Del fiskefileten i porsjonsbiter og legg dem i smurt ildfast form sammen med fennikel.
  2. Støt pinjekjernene og urtene i en morter eller blender. Bland i smør, sitron og salt til det blir en smørbar røre.
  3. Legg litt av røren på hver bit laks. Stek midt i ovnen ved 180 °C i 10-12 minutter.
  4. Ta retten ut av ovnen og fordel reker oppå. Dersom du ønsker at rekene skal være litt varme, legg dem i ovnen sammen med fisken mot slutten av steketiden.
  5. Bland rømme, sitron, salt og pepper til en dressing. Server den til lakseretten.
  6. Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en mellomstor gryte, og kok pasta etter anvisningen på pakken.

Tips:

Ønsker du å bytte ut koriander, prøv heller basilikum eller persille.

Kommentarer

Produkter i oppskriften