Oppskrift på laks med fennikel og urter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Laks med fennikel og urter

Oppskrift på laks med fennikel og urter er en enkel og spennende middag i hverdagen eller på en søndag. Urteblandingen består blant annet av pinjekjerner, koriander og sitron. Dryss litt nyrensede reker over middagen og server med rømmedressing.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ønsker du å bytte ut koriander, prøv heller basilikum eller persille.

Slik gjør du

  1. Del fiskefileten i porsjonsbiter og legg dem i smurt ildfast form sammen med fennikel.

  2. Støt pinjekjernene og urtene i en morter eller blender. Bland i smør, sitron, salt og smør til det blir en smørbar røre.

  3. Legg litt av røren på hver bit med laks og reker. Stek midt i ovnen ved 150 °C i 10 - 15 minutter.

  4. Ta retten ut av ovnen og fordel reker oppå. Dersom du ønsker at rekene skal være litt varme, legg dem i ovnen sammen med fisken mot slutten av steketiden.

  5. Bland rømme, sitron, salt og pepper til en dressing. Server den til lakseretten.

Lignende oppskrifter