Oppskrift på Laks med blåmuggost

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Laks med blåmuggost

Denne oppskriften på laks med blåmuggost er enkel å lage, og har masse god smak. Passer perfekt i en travel hverdag.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Laks med blåmuggost kan også serveres med pasta, gjerne en fullkornsvariant.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 150 °C.

  2. Skrell potetene, og kok til de er møre (ca. 20 min).

  3. Gjør et snitt i hvert laksestykke, og fyll med blåmuggost. Stek i ca. 15 minutter.

Saus:

  1. Hakk sjampinjong og løk. Fres det mykt i litt smør. Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning. Kok i ca. 5 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

  2. Tilsett litt maisenna rørt ut i vann og kok et par minutter for å få litt tykkere saus.

  3. Kok sukkerertene forsiktig i ca. 2 minutter og server dem som tilbehør til laksen sammen med kokte poteter og saus.

Lignende oppskrifter