Oppskrift på Kremet torsk
8

Kremet torsk

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Med torskefilet og en enkel saus kan du servere en fristende fiskerett. Poteter og revne gulrøtter hører med.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkpoteter
750 gramtorskefilet
1 stkliten dillbunt
2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 % eller Original
1 teskjepepperrot fra tube
½ teskjesalt
4 stkgulrøtter
3 teskjesitronsaft

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.
  3. Skjær fiskefilet i porsjonsstykker og legg stykkene i en ildfast form.
  4. Hakk dill og bland med crème fraîche, pepperrot og litt salt.

    Tips:

    Hvis du ikke har pepperrot på tube, kan du selvsagt bruke ferskrevet. Da trenger du bare halvparten så mye.

  5. Ha litt av sausen over hvert fiskestykke. Stek midt i ovnen til fisken er flaket og hvit helt igjennom, i 10–15 minutter.
  6. Riv gulrot. Press litt sitronsaft over fisken rett før servering. Server med kokte poteter og revne gulrøtter.

Tips:

Du kan gjerne bruke andre typer fisk i denne middagsretten, for eksempel sei- eller laksefilet.

Kommentarer

Produkter i oppskriften