Oppskrift på Kremet mais- og torskegryte
5

Kremet mais- og torskegryte

(27)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

At kombinasjonen torsk og bacon smaker godt er kjent for de fleste. Denne fiskeretten smaker nydelig med røkt torsk (eller kolje), bacon, poteter, mais og en herlig fløtesaus. Passer perfekt som hverdagsmiddag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjeløk (finhakket)
3 spiseskjehvetemel
1 spiseskjehvitvinseddik
0.7 desilitervann
5 desiliterfiskekraft (fiskebuljong + vann)
4 desiliterTINE Matfløte
1 desiliterTINE Crème Fraîche Original
300 grampoteter (i terninger)
150 grampurre (i ringer)
150 grammais
600 gramrøkt torsk evt. røkt kolje
2 spiseskjepersille (hakket)
2 spiseskjegressløk (hakket)
100 grambacon (i terninger)

Slik gjør du det

  1. Fres løken i smøret, og rør inn hvetemelet. La det frese litt, og spe inn vann og hvitvinseddik. La væsken koke inn. Ha deretter i fiskekraften og fløten. La dette småkoke i 10 minutter.
  2. Rør inn Crème Fraîche. Ha i potetene og kok dem nesten møre. Tilsett grønnsakene og fisken i terninger. Blir sausen litt tykk, kan du justere med helmelk. La alt bli ordentlig varmt.
  3. Ha til slutt i de friske hakkede urtene og server med sprøstekt bacon på toppen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften