Kremet mais- og torskegryte

Kremet mais- og torskegryte

4
35
Enkel45 min
At kombinasjonen torsk og bacon smaker godt er kjent for de fleste. Denne fiskeretten smaker nydelig med røkt torsk (eller kolje), bacon, poteter, mais og en herlig fløtesaus. Passer perfekt som hverdagsmiddag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 ss
  • 2 ss
    løk (finhakket)
  • 3 ss
    hvetemel
  • 1 ss
    hvitvinseddik
  • 0.7 dl
    vann
  • 5 dl
    fiskekraft (fiskebuljong + vann)
  • 4 dl
  • 1 dl
  • 300 g
    poteter (i terninger)
  • 150 g
    purre (i ringer)
  • 150 g
    mais
  • 600 g
    røkt torsk evt. røkt kolje
  • 2 ss
    persille (hakket)
  • 2 ss
    gressløk (hakket)
  • 100 g
    bacon (i terninger)

Slik gjør du det

  1. 1

    Fres løken i smøret, og rør inn hvetemelet. La det frese litt, og spe inn vann og hvitvinseddik. La væsken koke inn. Ha deretter i fiskekraften og fløten. La dette småkoke i 10 minutter.

  2. 2

    Rør inn Crème Fraîche. Ha i potetene og kok dem nesten møre. Tilsett grønnsakene og fisken i terninger. Blir sausen litt tykk, kan du justere med helmelk. La alt bli ordentlig varmt.

  3. 3

    Ha til slutt i de friske hakkede urtene og server med sprøstekt bacon på toppen.

Del denne oppskriften: