Oppskrift på Hvit fiskegryte
0

Hvit fiskegryte

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på en mild og barnevennlig hvit fiskegryte med seifilet, purre og løk. Rask og enkel å lage.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkpurre
1 stkløk
2 spiseskjedill
800 gramseifilet
1 stksitron
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 desilitervann
3 desiliterTINE Matfløte
2 stkfiskebuljongterning
4 desiliterTINE Yoghurt Naturell
1 teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Skyll og rens purre og skjær den i tynne skiver. Skjær løk i tynne skiver. Vask og finhakk dill. Skjær fisk i biter på 3–4 cm.
  2. Skjær den ene halvparten av sitronen i tynne skiver. Press saften ut av den andre halvdelen.
  3. Ha smør i en gryte på middels sterk varme, og stek løk og purre i noen minutter til det er blankt og mykt.
  4. Ha i vann, matfløte og buljongterning. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Bland inn yoghurt og dill, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  5. Tilsett sitronskivene og fisken. La det trekke i 5–7 minutter, til fisken er gjennomvarm. Server gjerne med litt brød og smør til.

    Tips:

    Ønsker man en tykkere gryte, så kan man jevne med litt maizena.

Tips:

I denne oppskriften har vi brukt sei, men det går fint an å bruke torsk, piggvar eller flyndre.

Kommentarer

Produkter i oppskriften