Hjemmelagde fiskepinner med potetmos og rotgrønnsaker
6

Fiskepinner med potetmos og rotgrønnsaker

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskift på hjemmelagde fiskepinner av torskefilet, servert med hjemmelagd potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Hjemmelagde fiskepinner

600 gramtorskefilet (eller annen type fiskefilet)
1 desiliterhvetemel
½ teskjesalt
½ teskjepepper
2 stkegg, pisket sammen
2 desiliterstrøkavring, geriljermel eller tørkede brødsmuler

Potetmos

800 grampoteter
3 desiliterTINE Lett Matfløte eller TineMelk Hel
50 gramTINE Meierismør
¼ teskjemuskat
½ teskjepepper
½ teskjesalt

Rotgrønnsaker stekt i ovnen

4 stkgulrøtter
200 gramkålrot
1 stkløk
1 stksellerirot
2 spiseskjeolivenolje
½ teskjesalt
½ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Kok opp vann til potetene i en gryte. Skru på ovnen på 200°C med varmluft eller 220°C uten varmluft, og finn fram en ildfast form.
  2. Koke poteter

  3. Skrell potetene og kutt dem i jevnstore biter. Ha dem i vannet og kok til de er møre, ca. 15 minutter.
  4. Ovnsstekte rotgrønnsaker

  5. Skrell gulrøtter og løk. Kålrot og sellerirot skreller du ved å skjære skallet av med en kniv. Kutt alle ingrediensene i omtrent like store staver/biter og ha dem over i en ildfast form. Vend grønnsakene først i olje og stek dem så midt i ovnen til de er møre, ca. 20 minutter.
  6. Tilberedning av fiskepinner

  7. Bland mel, salt og pepper i en dyp tallerken (du kan fint bruke glutenfitt mel, som maismel, rismel e.l. hvis du har glutenintoleranse). I en annen visper du lett sammen eggene og i en tredje tallerken har du den knuste strøkavringen (evt geriljermel eller tørkede brødsmuler). Skjær torskefileten i biter på ca 2 cm i bredde.
  8. Potetmos

  9. Mens fiskepinnene steker i pannen, koker du opp fløte (evt melk, eller en blanding fløte og melk) og smør i en liten gryte på middels sterk varme. Sil vekk vannet på potetene og ha potetene i fløteblandingen. Tilsett muskatnøtt, pepper og salt, og rør godt rundt med en potetstapper til fløten har trukket inn i potetene og du får en jevn og fin potetmos. Du kan eventuelt også bruke en stavmikser til denne jobben.
  10. Steke fiskepinner

  11. Varm opp olje (gjerne blanding olje og smør) i en stekepanne på middels sterk varme. Vend bitene av torskefilet først i lett melblandingen. Ha deretter fiskebitene over i tallerkenen med eggene. Sørg for at de er godt fuktet av egg før du har dem over i siste tallerken med knust strøkavring/brødsmuler. Stek hver fiskepinne så i pannen til de blir gyllen, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte mens du steker for å fordele varmen jevnt.

Tips:

Bytt gjerne ut torsken med andre typer fisk, som sei, hyse, kolje, lysing, lange eller brosme.

Kommentarer

Produkter i oppskriften