Hjemmelagde fiskepinner med potetmos og rotgrønnsaker

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fiskepinner med potetmos og rotgrønnsaker

Oppskift på hjemmelagde fiskepinner av torskefilet, servert med hjemmelagd potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Bytt gjerne ut torsken med andre typer fisk, som sei, hyse, kolje, lysing, lange eller brosme.

Slik gjør du

  1. Kok opp vann til potetene i en gryte. Skru på ovnen på 200°C med varmluft eller 220°C uten varmluft, og finn fram en ildfast form.

Koke poteter

  1. Skrell potetene og kutt dem i jevnstore biter. Ha dem i vannet og kok til de er møre, ca. 15 minutter.

Ovnsstekte rotgrønnsaker

  1. Skrell gulrøtter og løk. Kålrot og sellerirot skreller du ved å skjære skallet av med en kniv. Kutt alle ingrediensene i omtrent like store staver/biter og ha dem over i en ildfast form. Vend grønnsakene først i olje og stek dem så midt i ovnen til de er møre, ca. 20 minutter.

Tilberedning av fiskepinner

  1. Bland mel, salt og pepper i en dyp tallerken (du kan fint bruke glutenfitt mel, som maismel, rismel e.l. hvis du har glutenintoleranse). I en annen visper du lett sammen eggene og i en tredje tallerken har du den knuste strøkavringen (evt geriljermel eller tørkede brødsmuler). Skjær torskefileten i biter på ca 2 cm i bredde.

Potetmos

  1. Mens fiskepinnene steker i pannen, koker du opp fløte (evt melk, eller en blanding fløte og melk) og smør i en liten gryte på middels sterk varme. Sil vekk vannet på potetene og ha potetene i fløteblandingen. Tilsett muskatnøtt, pepper og salt, og rør godt rundt med en potetstapper til fløten har trukket inn i potetene og du får en jevn og fin potetmos. Du kan eventuelt også bruke en stavmikser til denne jobben.

Steke fiskepinner

  1. Varm opp olje (gjerne blanding olje og smør) i en stekepanne på middels sterk varme. Vend bitene av torskefilet først i lett melblandingen. Ha deretter fiskebitene over i tallerkenen med eggene. Sørg for at de er godt fuktet av egg før du har dem over i siste tallerken med knust strøkavring/brødsmuler. Stek hver fiskepinne så i pannen til de blir gyllen, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte mens du steker for å fordele varmen jevnt.

Lignende oppskrifter