Oppskrift på Grove tortillalefser med gravlaks og sennepspoteter
0

Grove tortillalefser med gravlaks og sennepspoteter

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lag gjerne tortillalefsene selv. Disse grove variantene som vi har fylt med gravlaks og sennepspoteter gjort deg god og mett!

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Grove tortillas

2 desiliterhvetemel
1 desiliterfint fullkorn byggmel
1 desilitersammalt hvete, grov
1 ½ desilitervann
½ teskjesalt

Fyll

1 pakkeTINE Kremgo’® Naturell
200 gramgravlaks
2 skiverrødløk
2 stksalatblader
2 spiseskjesennepssaus

Sennepspoteter

2 stkpoteter
2 teskjeDijonsennep
2 teskjehonning
1 teskjehvitvinseddik
2 spiseskjeTINE Lettrømme 18 %
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

    Grove tortillalefser

  1. Kna mel og salt med mesteparten av vannet. Elt deigen godt til du får en fast og smidig deig. Juster eventuelt med mer vann eller mel.
  2. Del deigen i emner, rull til en kule og kjevle ut til en tynn lefse på et godt melet bord.
  3. Stek raskt på begge sider på høy varme i en stor stekepanne eller på en takke. Legg til avkjøling under et fuktet kjøkkenhåndkle slik at de holder seg myke.

    Tips:

    Har du en elektrisk takke, er det perfekt å steke tortillas på den.

  4. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet, skrell og del potetene i biter. Visp sammen sennep, honning, eddik, rømme, salt og pepper og vend med potetene.

    Tips:

    Har du ferdigkokte poteter fra tidligere, er det bare å bruke dem.

  5. Smør lefsene med kremost og legg på salat, gravlaks og sennepspoteter. Topp med finsnittet rødløk og rull lefsen sammen.

Tips:

Tortillalefsene kan fylles med mye forskjellig i stedet for gravlaks, for eksempel ost og skinke, grillet kylling med rømmedressing, grillede grønnsaker og matyoghurt eller kremet tunfisksalat.

Kommentarer

Produkter i oppskriften