Oppskrift på Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør
0

Grillet laks med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør

(1)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En frisk fiskerett med deilige, karamelliserte rotgrønnsaker. Ingefærsmør er en ny vri på kryddersmør og helt fantastisk til fisk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gramlaksefilet
1 spiseskjeolje
1 teskjesalt
½ teskjepepper

BAKTE ROTGRØNNSAKER

2 stkgulrøtter
½ stkkålrot
3 stkrødbeter
2 stkpastinakk
1 stkstor søtpotet
2 stkhvitløksfedd
2 spiseskjeTINE Meierismør
1 spiseskjetørket timian
2 spiseskjeflytende honning
1 teskjesalt
½ teskjepepper

INGEFÆRSMØR

200 gramTINE Meierismør
4 spiseskjegressløk
2 spiseskjefinrevet ingefærrot

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C. Skrell og del gulrøtter, kålrot, beter, pastinakk, søtpotet og hvitløk i staver eller biter.
  2. Ha i en ildfast form, fordel smør og timian over og drypp over honning. Krydre med salt og pepper og stek i ovnen i 35-40 minutter eller til grønnsakene er møre.
  3. Finhakk gressløk og riv ingefær, Rør inn i romtemperert smør, gjerne i en kjøkkenmaskin med knivblad. Form smøret til en pølse og pakk i matpapir. Avkjøl i kjøleskapet.
  4. Pensle fisken med olje og krydre med salt og pepper. Grill fisken raskt på grillen eller i en grillpanne på begge sider. Server med bakte rotgrønnsaker og ingefærsmør.

Tips:

Ingefærsmør er godt til mange typer grillkjøtt også, gjerne retter med et asiatisk preg.

Kommentarer

Produkter i oppskriften