Oppskrift på Grillet hel fisk med kremet agurksalat
0

Grillet hel fisk med kremet agurksalat

(3)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Helgrillet fisk er en fryd, og smaker selvfølgelig aller best om fisken er selvfanget.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stksmå ørret eller annen selvfanget fisk
4 spiseskjeolivenolje
1 teskjesalt
½ teskjepepper
1 stksitron
2 desiliterdill

KREMET AGURKSALAT

2 stkagurker
1 stkrødløk
2 spiseskjedill
3 desiliterTINE Lettrømme 18 %
1 stksitron

Slik gjør du det

  1. Rens og skyll fisken. Gni med olje og krydre med salt og pepper.
  2. Del sitron i skiver og finhakke dill. Fyll buken på fisken med sitron og dill.
  3. Grill fisken på høy varme på begge sider. Fisken ”slipper” risten når den er ferdig, ca. 10 minutter på hver side, men la den eventuelt ettersteke på indirekte varme under lokk til helt gjennomstekt.
  4. Del agurk i to på langs og skrap ut kjernen. Del i skiver og bland med finsnittet rødløk, hakket dill, rømme, sitronskall og litt sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Server til fisken.

    Tips:

    Klassisk tilbehør er kokte nypoteter, salt og smør.

Tips:

Velg små fiske for enklere håndtering. Fjellørret, makrell og sild er godt egnet til grilling. Velg gjerne å bruke en fiskerist som holder fisken på plass og gjør det lettere å snu den.

Kommentarer

Produkter i oppskriften