Oppskrift på Gravet SALMA med sennepssaus og stuede poteter

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Gravet SALMA med sennepssaus og stuede poteter

Gravlaksoppskrift med SALMA servert med en spennende sennepssaus som blir ekstra frisk og lett med naturell yoghurt.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Ferdig gravet laks kan dypfryses, selv om den ferske fisken var fryst før graving.

Slik gjør du

  1. Bland salt, sukker, korianderfrø og pepper. Dryss en tredjedel av krydderne i bunnen av et fat med kanter. Legg på rikelig med grovhakket frisk dill.

  2. Legg i halvparten av fiskefiletene og dryss på neste tredjedel av krydderblandingen og dill.

  3. Legg på resten av fisken og dryss på siste del av krydderblandingen og dill.

  4. Dekk med folie og legg på et lite press. La fisken stå ca. 3 - 4 døgn på et kjølig sted. Snu den daglig.

Sennepsaus:

  1. Rør sammen kesam og sennep.

    Smak gjerne til med litt sitronsaft eller cognac og ørlite sukker.

Servering

  1. Skjær fisken i tynne skiver ved servering og server med sennepssaus.

    Server gjerne stuede poteter eller potetsalat til.

Lignende oppskrifter