Oppskrift på Gravet SALMA med sennepssaus
0

Gravet SALMA med sennepssaus

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Gravlaksoppskrift med SALMA servert med en spennende sennepssaus som blir ekstra frisk og lett med Kesam®. Husk at fisken skal stå i kjøleskap 2-4 døgn før den skal serveres.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 spiseskjesalt
2 spiseskjesukker
1 spiseskjegrovknuste korianderfrø
2 teskjegrovmalt pepper
1 desiliterfrisk dill
1 kilogramSALMA

Sennepsaus:

2 desiliterKesam® Original
2 spiseskjesterk grov sennep

Slik gjør du det

  1. Bland salt, sukker, korianderfrø og pepper. Dryss en tredjedel av krydderne i bunnen av et fat med kanter. Legg på rikelig med grovhakket frisk dill.
  2. Legg i halvparten av fiskefiletene og dryss på neste tredjedel av krydderblandingen og dill.
  3. Legg på resten av fisken og dryss på siste del av krydderblandingen og dill.
  4. Dekk med folie og legg på et lite press. La fisken stå 2-4 døgn på et kjølig sted. Snu den daglig.
  5. Sennepsaus:

  6. Rør sammen kesam og sennep.

    Tips:

    Smak gjerne til med litt sitronsaft eller cognac og ørlite sukker.

  7. Servering

  8. Skjær fisken i tynne skiver ved servering og server med sennepssaus.

    Tips:

    Server gjerne stuede poteter eller potetsalat til.

Tips:

Ferdig gravet laks kan dypfryses, selv om den ferske fisken var fryst før graving. Denne oppskriften holder til ca. 6 personer om det er til middag og til ca. 8 personer om det er til forrett.

Kommentarer

Produkter i oppskriften