Oppskrift på Gratinerte blåskjell
2

Gratinerte blåskjell

(14)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Blåskjell gratinert med blåskimmelost er enkelt å tilberede og smaker nydelig.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 kilogramblåskjell (evt. 200 gram uten skall)
125 gramFryd Royal Blue
½ desiliterstrøkavring
½ desiliterhakket persille
2 stkfinhakkede hvitløksfedd
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Forvarm stekeovnen til 250 °C. Rens skjellene og fjern åpne skjell.

    Tips:

    Kontroller alltid om skjellene er levende før tilberedning, uansett hvor lenge de har vært oppbevart. En slik kontroll kan gjøres ved å gi skjellene en rask dusj med kaldt vann fra springen. Skjell som ikke lukker seg er døde. Er det mange døde skjell, så kan det tyde på at de er blitt for gamle. Døde skjell kan gi dårlig smak og lukt til skjellene rundt. Skjell som ikke har åpnet seg ved damping, skal heller ikke spises.

  2. Kok blåskjell i ca. 3 minutter, til dem åpner seg. La blåskjell renne av seg og ta av skjellokkene. Legg de halve blåskjell i en ildfast form. Skjær oste i små biter og fordel over blåskjellene.
  3. Bland strøkavring, persille og hvitløk og krydre med salt og pepper. Strø blandingen over skjellene og osten.
  4. Sett formen i ovnen og gratiner til osten er smeltet og det er blitt en gyllen farge (5 - 10 minutter). Server gjerne med godt brød til.

Tips:

Blåskjell smaker alltid best ferske, men du kan også bruke hermetiske eller frosne.

 

Kontroller alltid om skjellene er levende før tilberedning, uansett hvor lange de har vært oppbevart. En slik kontroll kan gjøres ved å gi skjellene en rask dusj med kaldt vann fra springen. Skjell som ikke lukker seg er døde. Er det mange døde skjell, så kan det tyde på at de er blitt for gamle. Døde skjell kan gi dårlig smak og lukt til skjellene rundt. Skjell som ikke har åpnet seg ved damping, skal heller ikke spises.

Kommentarer

Produkter i oppskriften