Oppskrift på fiskesuppe med tomat og rømmeaïoli

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Fiskesuppe med tomat og rømmeäioli

En klassisk fransk fiskesuppe servert med en mild äioli blandet med rømme. Godt brød med smør som kan dyppes i suppa, er et must.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Fiskesuppe kan lages med all slags fisk. Bytt gjerne ut med dine favoritter. Du kan også ha i blåskjell som kan koke med de siste 5 minuttene eller til de har åpnet seg.

Slik gjør du

  1. Bruk romtempererte ingredienser når du lager aïoli. Pisk revet hvitløk, egg, sennep, eddik, salt og pepper i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Spe inn solsikkeolje i en tynn stråle mens maskinen går til en tykk og fast aïoli.

  2. Tilsett litt kaldt vann og kjør til blandingen blir lys og luftig. Spe med resten av oljen. Juster med mer vann dersom den blir for tykk. Smak til med salt og pepper. Tilsett rømme og pisk godt.

    Du kan også kjøpe ferdig majones og piske inn litt rømme slik at den blir luftig og god.

  3. Fres finhakket sjalottløk, hvitløk og chili i smør i en stor gryte på middels høy varme, ca. 1 minutt. Ha i terninger med sellerirot, gulrot og persillerot og fres videre i 2 minutter.

  4. Tilsett fiskekraft og hakkede tomater og la småkoke i 10 minutter. Ha i biter med fisk og la trekke i 2-3 minutter eller til fisken er akkurat gjennomkokt. Dryss med hakket gressløk og server med rømmeaïoli, brød og smør.

Lignende oppskrifter