Fiskefingre med søtpotetstaver

Fiskefingre med søtpotetstaver

2
6
Enkel30 min
Fish & chips laget av søtpotetstaver og hjemmelagde sprøstekte fiskepinner får garantert tennene til å løpe i vann. Den rømmebaserte dressingen med honning og karri smaker også veldig godt til kyllingretter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Søtpotetstaver:

  • 2 stk
    mellomstore søtpoteter , i staver
  • 2 ss
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Fiskefingre:

  • 700 g
    fersk fiskefilet , f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 dl
    hvetemel
  • 2 stk
    egg , sammenpiskede
  • 2 dl
    strøkavring
  • 1 ss
    TINE® Meierismør , til steking

Karridressing:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200 °C.

Søtpotetstaver:

  1. 2

    Vend sammen søtpotet, smør, salt og pepper i en bolle. Legg stavene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetstavene er møre.

Fiskefingre:

  1. 3

    Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Snu fisken i mel, og deretter i egg og strøkavring.

    Tips

    La fiskefingrene ligge i 5 minutter før steking, slik at paneringen får satt seg.

  2. 4

    Stek fiskefingrene 2 minutter på hver side i smør i en stekepanne.

  3. 5

    Pisk sammen rømme, majones, karri, honning, salt og pepper til karridressingen og server med fiskefingre og søtpotetstaver.

    Tips

    Ha gjerne små epleterninger i dressingen.

Tips

Server gjerne med en blandet salat, eller stekte grønnsaker.

Del denne oppskriften: