Oppskrift på Fiskefingre med søtpotetstaver
2

Fiskefingre med søtpotetstaver

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Fish & chips laget av søtpotetstaver og hjemmelagde sprøstekte fiskepinner får garantert tennene til å løpe i vann. Den rømmebaserte dressingen med honning og karri smaker også veldig godt til kyllingretter.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Søtpotetstaver:

2 stkmellomstore søtpoteter, i staver
2 spiseskjeTINE Meierismør, smeltet
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Fiskefingre:

700 gramfersk fiskefilet, f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 desiliterhvetemel
2 stkegg, sammenpiskede
2 desiliterstrøkavring
1 spiseskjeTINE Meierismør, til steking

Karridressing:

2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
2 spiseskjemajones
1 spiseskjekarri
1 spiseskjeflytende honning
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 200 °C.
  2. Søtpotetstaver:

  3. Vend sammen søtpotet, smør, salt og pepper i en bolle. Legg stavene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetstavene er møre.
  4. Fiskefingre:

  5. Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Snu fisken i mel, og deretter i egg og strøkavring.

    Tips:

    La fiskefingrene ligge i 5 minutter før steking, slik at paneringen får satt seg.

  6. Stek fiskefingrene 2 minutter på hver side i smør i en stekepanne.
  7. Pisk sammen rømme, majones, karri, honning, salt og pepper til karridressingen og server med fiskefingre og søtpotetstaver.

    Tips:

    Ha gjerne små epleterninger i dressingen.

Tips:

Server gjerne med en blandet salat, eller stekte grønnsaker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften