Oppskrift på Fiskeboller med hvit saus
2

Fiskeboller med hvit saus

(99)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Klassikeren fiskeboller med hvit saus, kokte gulrøtter og poteter. Litt retro og veldig godt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkpoteter
4 stkgulrøtter
2 spiseskjemykt TINE Meierismør
3 spiseskjehvetemel
2 ½ desiliterkraft fra fiskebolleboksen
1 desiliterTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
¼ teskjerevet muskat
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 boksfiskebolle

Slik gjør du det

  1. Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter. Skrell og del gulrot i skiver.
  2. Smelt smør i en kjele ved svak varme. Tilsett mel og rør godt. Hell i fiskebollekraft, litt om gangen.
  3. Rør sausen glatt og jevn. Tilsett melk og kok opp under omrøring.
  4. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Riv muskat på et rivjern, og smak til sausen med salt, pepper og muskat.

    Tips:

    Tilsett mer melk hvis sausen er for tykk.

  5. Legg fiskeboller i sausen og la det hele bli gjennomvarmt før servering.
  6. Damp gulrøttene i fem minutter eller til de så vidt er myke.

Tips:

Det er godt å krydre med litt karri i sausen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften