Oppskrift på Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Hjemmelagde fiskeboller i karrisaus

Fiskeboller er en tradisjonell middagsrett i Norge, og har blitt laget i generasjoner. Her viser vi deg hvordan du lager fiskebollene selv, helt fra fra bunnen av. Serveres med poteter eller ris.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Sausen kan du fint lage kvelden i forveien, og oppbevare i kjøleskapet.

Slik gjør du

Hjemmelagde fiskeboller

  1. Skjær torsken i jevnstore biter.

  2. Bland torskefilet, salt, pepper og brød i en kjøkkenmaskin eller blender.

  3. Ha løk, sitronsaft, eggehviter, mel og halvparten av dillen i kjøkkenmaskinen eller blenderen. Bland godt til det har blitt en farse, i ca. 1-2 minutter.

  4. Form 10-12 avlange boller av fiskefarsen. Legg bollene i en gryte og hell buljongen over. Kok opp, og la fiskebollene trekke i ca. 10 minutter.

Karrisaus

  1. Varm opp olje og karri i en stor gryte. Tilsett eplebåtene og vårløken. La det frese i 2-3 minutter.

  2. Tilsett fiskebollene med buljongen, og rør inn crème fraîche. Kok opp til alt er gjennomvarmt. Dryss resten av dillen over, og rør rundt.

Lignende oppskrifter