Cornflakes-pinner med potetbåter og stekte epleskiver

Cornflakes-pinner med potetbåter og stekte epleskiver

0
19
Enkel25 min
Fiskepinner er mange barns middagsfavoritt. Denne hjemmelagde varianten med en sprø panering av cornflakes vil garantert både store og små barn sette pris på.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potetbåter:

  • 8 stk
    poteter , delt i båter
  • 2 ss
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • ½ ts
    timian

Fiskepinner:

  • 700 g
    fiskefilet , f.eks. laks, ørret, torsk eller sei
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 dl
    hvetemel
  • 3 dl
    cornflakes
  • 2 stk
    egg , sammenpiskede

Stekte epleskiver:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

Potetbåter:

  1. 2

    Ha potet over i en ildfast form, og ringle over smør. Krydre med salt, pepper og timian, og stek nederst i ovnen i ca. 20 minutter, eller til potetene er ferdige.

Fiskepinner:

  1. 3

    Del fiskefilet i lange stykker, og krydre med salt og pepper. Vend fisken i mel.

    Tips

    Tre fiskestykkene på grillpinner, da holder de seg lettere hele.

  2. 4

    Knus cornflakes til grovt pulver i en pose. Dypp fisken i egg, og deretter i cornflakes.

  3. 5

    Legg fiskestykkene over på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i sammen med potetene i ca. 12 minutter, eller til de har fin farge og er gjennomstekte.

    Tips

    Fiskepinnene kan også stekes i stekepanne.

Stekte epleskiver:

  1. 6

    Del eple i to, og fjern steinene. Skjær eplehalvdelene i grove skiver. Stek i smør, og server med potetbåter og fiskepinner.

Tips

Server med rømme eller kesam, og gjerne flere grønnsaker.

Del denne oppskriften: