Oppskrift på Chili- og limeglasert laks med ris
0

Chili- og limeglasert laks med ris

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ovnsbakt laks er god hverdagsmat, og her glaseres den med søt chilisaus og lime. Varmebehandlet kinakål serveres til. Litt varme og soyasaus gir den velkjente grønnsaken en enda bedre smak.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

200 gramhurtigris, ukokt
1 stklime
4 spiseskjesøt chilisaus
500 gramSALMA
1 stkrød chili
1 stkhvitløksfedd
1 spiseskjeingefær, finhakket
4 spiseskjeTINE Meierismør
½ stkkinakål, strimlet
4 spiseskjesoyasaus
2 spiseskjesesamfrø

Slik gjør du det

  1. Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av vannet, og la risen dampe fra seg.
  2. Sett ovnen på 230 °C med grillelementene på. Vask lime, riv av skallet og press ut saften. Bland saft og skall med søt chilisaus.
  3. Del laks i porsjonsstykker, legg i en ildfast form og gni med chili- og limesaus. Stek laksen øverst i ovnen i 5-7 minutter. Bruker du Salmalaks kan den gjerne være litt rå.
  4. Fjern frø fra chili og finhakk. Press hvitløkfedd med en hvitløkpresse eller finhakk. Smelt smør i en varm stekepanne og fres sammen chili, hvitløk og ingefær, i 2 minutter. Vend inn kinakål, soyasaus og sesamfrø.

    Tips:

    Du får ut mer aroma og smak om du rister sesamfrøene et par minutter i en varm tørr panne før bruk.

  5. Server laks med grønnsaker og kokt ris. Sett fram ekstra soyasaus og limebåter.

Tips:

Du kan blande inn flere grønnsaker sammen med kinakål, f.eks. gulrotskiver, sukkerterter, vårløk eller brokkoli om du ønsker.

Kommentarer

Produkter i oppskriften