Oppskrift på Brokkoliris med fisk og avokadomos
0

Brokkoliris med fisk og avokadomos

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her erstatter brokkoli ris eller couscous og serveres med stekt fisk og fløyelsmyk, frisk avokadokrem.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gramfilet av brosme eller annen hvit fisk
2 spiseskjeTINE Meierismør
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Brokkoliris

1 ½ stkbrokkoli
1 stksitron
1 desiliterolivenolje
½ teskjesalt
¼ teskjepepper
4 spiseskjemandelflak

Avokadomos

2 stkavokadoer
3 spiseskjeTINE Lettrømme 10 %
2 spiseskjesitronsaft

1 stkvårløk
4 spiseskjekoriander, hakket
1 stkgranateple, renset

Slik gjør du det

  1. Riv brokkoli på et grovt rivjern. Press over sitronsaft og vend med olje. Smak til med salt og pepper. Dekk med plast og la marinere i kjøleskapet i 20 minutter eller lenger.
  2. Rist mandelflak i en tørr panne og sett til side. Del fisk i porsjonsstykker og stek gyllen på begge sider i en panne med smør.
  3. Mos avokado med lettrømme og limesaft, bruk gjerne en stavmikser om du ønsker en glatt konsistens. Smak til med salt og pepper.
  4. Finsnitt vårløk og bland med hakket koriander og granateplekjerner. Server over brokkoliris til fisk og med avokadomos til.

    Tips:

    Andre grønnsaker som selleri, purre, kokte beter og tørket frukt eller eplebiter er også godt blandet med brokkoliris.

Tips:

Dropper du fisken, har du en god vegetarrett.

Kommentarer

Produkter i oppskriften