Oppskrift på ørret med asparges og kaperssaus, foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Ørret med asparges og kaperssaus

En frisk og enkel fiskemiddag med deilig asparges og ørret med en syrlig smør- og kaperssaus.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Når du ovnssteker fisk vil tiden variere noe fra ovn til ovn, samt størrelsen på fiskestykkene. Bruk gjerne en gaffel for å sjekke underveis. Når fisken akkurat flaker seg og du kan dele den med en gaffel, er den ferdig. Det er ofte bedre å underkoke fisk noe enn å overkoke. Fisken fortsetter å ettersteke noe når du tar den ut av ovnen også.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 °C. Del potet i tynne skiver og spre utover et stekebrett smurt med smør. Dryss med salt og pepper og stek i ovnen i 15 minutter.

  2. Del fisken i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper. Legg fiskestykkene på toppen av potetene med en klatt smør på hver. Stek videre i ovnen i 10-12 minutter, til fisken er så vidt gjennomstekt.

  3. Skrell den nederste delen av aspargesen og kok i lettsaltet vann til de er møre, ca. 4 minutter.

    Asparges varierer i tykkelse. De aller tynneste trenger ikke å skrelles, men de fleste er litt trevlete nederst. Skjær eller knekk av den nederste delen og bruke en potetskreller til å skrelle av det ytterste laget.

  4. Smelt smør i en gryte. Tilsett kapers, revet sitronskall og sitronsaft og visp godt. Smak til med salt og pepper. Server til fisk, poteter, asparges og et dryss dill.

Lignende oppskrifter