Oppskrift på Appelsinglasert ørret med blomkålris

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Appelsinglasert ørret med blomkålris

En frisk variant av ørretfilet, servert med populære blomkålris, som gjør retten både sunn og spennende. Ekstra lekkert blir det med litt granateple på toppen.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

  • Du trenger:

    Ildfast form
TIPS!: Bytt gjerne ut ørret med annen fisk, som f. eks laksefilet. Blomkålris er også godt tilbehør til kjøtt.

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 220 °C. Del ørretfileten i porsjonsstykker og legg dem i en ildfast form.

    Skal du ha gjester kan du servere retten «family style» ved å bruke en hel sidefilet og servere den i formen midt på bordet slik at alle kan forsyne seg selv.

  2. Krydre med chili, salt og pepper, og tilsett appelsinjuice, smør i biter, finrevet limeskall og limesaft. Stek midt i ovnen i ca. 8 minutter.

  3. Riv blomkålen på et rivjern og press over sitronsaft. Krydre med salt og pepper og fres i en panne med smør og finhakket hvitløk i ca. 2 minutter. Vend inn hakket bladpersille mot slutten av steketiden.

  4. Finsnitt vårløk. Server ørret med blomkålris og dryss over vårløk og granateplekjerner. Ha gjerne litt ekstra lime ved siden av.