Oppskrift på Jerk kylling "legendare" med yoghurt, agurk og sprø stangselleristaver

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Jerk kylling

Her er yndlingshelgeoppskriften til Norges beste kokk Christopher W. Davidsen. Spicy marinert kylling med tzatziki. Husk at kjøttet skal marinere i minimum 6 timer.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Steketid:

TIPS!: Christopher: Jeg liker godt litt sterk mat og bruker ofte yoghurt for å balansere de sterke smakene i retter.

Slik gjør du

JERK MARINADE «LEGENDARE»

  1. Ha løk, vårløk, hvitløk, timian, ingefær og habanerochili i en foodprocessor. Kjør til grønnsakene er nokså finhakkede. Bruk en slikkepott til å få ut alt fra foodprocessoren og over i en bolle.

    Chili varierer i styrke, så smak til med den mengden og type chili du liker best.

  2. Tilsett allehånde, salt, pepper, kajennepepper, kanel, muskat, sukker, eddik, limesaft, soyasaus og olje, og rør godt sammen.

    Du kan bruke både bryst- og lårstykker av kylling. Denne marinaden passer også til tykke koteletter eller en tykk "stek" av svinenakke.

  3. Stikk mange hull i kyllingkjøttet med en skarp kniv, og hell marinaden over. Bruk hendene (helst med engangshansker på grunn av all chilien) til å trykke marinaden ned i hullene i kjøttet. Sett i kjøleskap.

  4. La kjøttet ligge i marinaden i minst 6 timer, helst i et døgn eller to. Vend litt på kjøttet i marinaden av og til.

  5. Sett stekeovnen på 200 °C.

  6. Stek kyllinglårene i ovnen på 200 °C i ca. 20 min. Steketiden vil variere etter størrelse på kjøttet.

    Du kan også steke kyllinglårene på grillen i ca. 10-12 minutter på hver side.

  7. Skrell og kutt litt stangselleri i staver. Dander dette på is med tzatziki i skål og server til kyllingen.

Tzatziki

  1. Legg yoghurten i kaffefilter og la den ligge over natten i kjøleskapet for å trekke ut mest mulig vann.

  2. Skrell slangeagurk og riv den på et råkostjern, dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet i et tørkle.

  3. Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.