Sitronkrem (lemoncurd)

(33)
  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Denne gyllengule sitronkremen er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stksitroner, skall av
2 desiliterfriskpresset sitronsaft (saft av ca. 3 sitroner)
3 stkegg
1 stkeggeplomme
2 ½ desilitersukker
125 gramTINE Meierismør, delt i små biter

Slik gjør du det

  1. Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner.
  2. Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.
  3. Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.
  4. Ta kjelen av platen og visp inn smør. Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.

Tips:

Denne sitronkremen er knallgod som marmelade til kjeks og brød.

Kommentarer

Produkter i oppskriften