Oppskrift på Sitronkrem (lemon curd)

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Sitronkrem (lemoncurd)

Denne gyllengule sitronkremen er ypperlig å bruke i sauser og dressinger, men også som et friskt innslag i kaker og bakst.

  • Vanskelig:

    Middels
  • Tid:

TIPS!: Denne sitronkremen er knallgod som marmelade til kjeks og brød.

Slik gjør du

  1. Vask sitroner før du tar av skallet (gjerne i strimler). Press sitronsaft av tre sitroner.

  2. Visp sammen egg og eggeplomme i en bolle. Visp til blandingen er jevn og klumpfri.

  3. Ha sitronsaft, skall, sukker og vispet egg i en kjele. Rør i blandingen over svak varme til det tykner, men ikke koker.

  4. Ta kjelen av platen og visp inn smør. Server sitronkremen som marmelade, til kjeks og brød.