Oppskrift på deilig tomatsild
6
Godkjent av bestemor

Klassisk tomatsild

(35)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

God sild med smak av purre, tomatpuré og løk. Denne tomatsilden er en garantert suksess på julens koldtbord.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

8 stkkryddersildfileter
1 desilitertomatpuré
2 ½ desilitersukker
½ desiliterolivenolje
4 spiseskje7 % eddik
1 desilitervann
1 desiliterpurre finsnittet
2 stkløk i ringer
2 stklaurbærblader

Slik gjør du det

  1. Hvis du synes sildefiletene er for salte kan du vanne dem ut i vann eller melk i ca. ½ time. Skyll filetene deretter i kaldt vann, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir.
  2. Bland tomatpuré og sukker. Spe med olje og eddik. Tilsett vann, purre, løk og laurbærblad til slutt. Klipp sildefiletene i biter. Legg alt lagvis i glass eller krukke. Alt skal være dekket av saus.
  3. La tomatsilden stå minst ett døgn i kjøleskapet å trekke. Den er holbar ca. 3 uker oppbevart kjølig.

Bestemortips:

Klassisk tomatsild er ypperlig som spiselig gave til din matglade venn.

Kommentarer