Oppskrift på deilig tomatsild, foto: Synøve Dreyer kilde:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Klassisk tomatsild

God sild med smak av purre, tomatpuré og løk. Denne tomatsilden er en garantert suksess på julens koldtbord.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: Klassisk tomatsild er ypperlig som spiselig gave til din matglade venn. Tomatsilden er holdbar i ca. 3 uker oppbevart kjølig.

Slik gjør du

  1. Hvis du synes sildefiletene er for salte kan du vanne dem ut i vann eller melk i ca. ½ time. Skyll filetene deretter i kaldt vann, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir.

  2. Bland tomatpuré og sukker. Spe med olje og eddik. Tilsett vann, purre, løk og laurbærblad til slutt. Klipp sildefiletene i biter. Legg alt lagvis i glass eller krukke. Alt skal være dekket av saus.

  3. La tomatsilden stå minst ett døgn i kjøleskapet å trekke. Den er holbar ca. 3 uker oppbevart kjølig.