Oppskrift på Klassisk ostesmørbrød
0

Klassisk ostesmørbrød

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Her får du et realt ostesmørbrød på fransk vis. Skinke, tomat, løk og sennep gir gode og kraftige smaker, og med avokado i tillegg er dette enkel, rask og mettende hverdagsmiddag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 skiverbrød
2 spiseskjeTINE Meierismør
2 spiseskjeDijonsennep
2 stktomater, i skiver
2 stkavokadoer, i skiver
4 stkstore, tykke skinkeskiver
8 skiverRidder®
1 stkrødløk, i tynne ringer
2 teskjetørket timian
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 210 °C. Smør skivene med smør og sennep, og legg dem på et stekebrett.
  2. Fordel skiver med skinke, avokado, ost, tomat og løk. Topp med tørket timian, salt og pepper.

    Tips:

    Du kan gjerne bruke litt frisk, finhakket timian på hvis du har tilgjengelig. Det gir litt ekstra smak.

  3. Stek øverst i ovnen i ca. 8 minutter, eller til osten bobler og begynner å bli gyllen. Server to ostesmørbrød til hver.

Tips:

Velg gjerne den type ost du liker aller best når du skal lage ostesmørbrød. Det er også en god måte å bruke opp gamle osterester på.

Kommentarer

Produkter i oppskriften