Karrisild med nøtter

Karrisild med nøtter

0
10
Enkel30 min
Her får du en god oppskrift på karrisild med nøtter, som også kan lages til koldtbordet eller gis bort som vertinnegave året rundt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 stk
    kryddersildfileter
  • 1 stk
    eple
  • 75 g
    grovhakkede hasselnøtter
  • 3 dl
  • 2 ss
    karri
  • ½ ss
    sukker
  • 1 ts
    sitronsaft
  • 2 ss
    cognac (kan sløyfes)

Slik gjør du det

  1. 1

    Hvis du synes sildefiletene er for salte kan du vanne dem ut i vann eller melk i ca. ½ time. Skyll filetene deretter i kaldt vann, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir.

  2. 2

    Skjær de utvannede fiskefiletene i jevne terninger. Del eple i terninger. Rør sammen hasselnøtt, lettrømme og karri og smak godt til med sukker og sitronsaft. Rør inn cognac dersom du ønsker å bruke dette.

  3. 3

    Bland alt og oppbevar silden kjølig på tett glass.

Tips

Sildesalaten bør stå kaldt og trekke i minst ett døgn før den skal serveres.

Del denne oppskriften: