Oppskrift på Croque Monsieur med Jarlsberg®
0

Croque Monsieur med Jarlsberg®

(4)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskrift på ostesmørbrødet Croque Monsiuer med Jarlsberg®, salattopper, dijonvinaigrette og egg. En herlig frokost eller lunsj som du kan nyte helt for deg selv, eller servere familien eller gjester.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 spiseskjeTINE Meierismør til steking
1 spiseskjehvetemel
1 ½ desiliterTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
1 teskjemuskat
¼ teskjehvit pepper
¼ teskjesalt

Egg

2 stkegg

Vinaigrette

1 spiseskjeDijonsennep
½ desiliterolivenolje
½ stksitroner
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper

Brød

4 skiverlyst landbrød
1 spiseskjeTINE Meierismør til steking

Pålegg

4 skiverrøkt eller kokt skinke
16 skiverJarlsberg® Original eller vellagret
4 stksalatblader

Slik gjør du det

    Hvit saus

  1. Smelt smør i en kjele og ha i hvetemel under kraftig omrøring. Spe med melk og ha muskat, hvit pepper og salt.
  2. Egg

  3. Kok egg slik du liker dem og sett til side.
  4. Vinaigrette

  5. Bland sammen dijonsennep, olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
  6. Brød og pålegg

  7. Stek de store brødskivene i smør i stekepannen og topp med den hvite sausen. Legg på skinke og skiver med Jarlsberg® og stek dem under grillen til osten smelter.
  8. Servér brødskiven med litt salattopper, vinaigrette og egg.

Kommentarer

Produkter i oppskriften