Tomatsalat

Tomatsalat

0
4
Enkel15 min
Hvis du har lyst på noe mer utover en vanlig tomatsalat må du prøve denne. Salaten smaker nydelig til både fisk og kjøtt, grillet som dampet. Eller som en liten rett alene.

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

  • 250 g
    røde og gule cherrytomater
  • 60 g
    chorizo (evt. god spekeskinke)
  • 1 stk
    finstrimlet sjalottløk
  • 1 dl
    revet basilikumblader

Hvitløkskrutonger

  • 2 skiver
    loff (uten skorpe)
  • 3 ss
    olivenolje
  • 1 stk
    hvitløksfedd

Tzatziki med Kesam®

  • 3 dl
  • 1 stk
    slangeagurk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    hvit nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland sammen tomater delt i to, pølse klippet i biter, sjalottløk og basilikum. Dryss over salt og nykvernet pepper og smak til med basilikumeddik.

Hvitløkskrutonger

  1. 2

    Fjern skorpen på brødet og skjær loffen i terninger, 1 x 1 cm. Vend terningene i olje, salt og pepper. legg i ildfast form og stek gylne i stekeovnen ved 180 °C.

Tzatziki med Kesam®

  1. 3

    For å lage tzatziki, starter du med å skrelle agurk med en ostehøvel. Deretter riv den grovt på et rivjern. Ha revet agurk i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.

  2. 4

    Finhakk hvitløk og bland med Kesam og agurk. Smak til med salt og pepper.

  3. 5

    La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.

Del denne oppskriften: