Oppskrift på Tomatsalat
0

Tomatsalat

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Hvis du har lyst på noe mer utover en vanlig tomatsalat må du prøve vår Tomatsalat "Caprese". Denne italienske salaten smaker nydelig til både fisk og kjøtt, grillet som dampet. Eller som en liten rett alene.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Salat

250 gramrøde og gule cherrytomater
60 gramchorizo (evt. god spekeskinke)
1 stkfinstrimlet sjalottløk
1 desiliterrevet basilikumblader

Hvitløkskrutonger

2 skiverloff (uten skorpe)
3 spiseskjeolivenolje
1 stkhvitløksfedd

Tzatziki

3 desilitergresk yoghurt
1 stkslangeagurk
2 stkhvitløksfedd
½ teskjesalt
¼ teskjehvit nykvernet pepper

Slik gjør du det

    Salat

  1. Bland sammen tomater delt i to, pølse klippet i biter, sjalottløk og basilikum. Dryss over salt og nykvernet pepper og smak til med basilikumeddik.
  2. Hvitløkskrutonger

  3. Fjern skorpen på brødet og skjær loffen i terninger, 1 x 1 cm. Vend terningene i olje, salt og pepper. legg i ildfast form og stek gylne i stekeovnen ved 180 °C.
  4. Tzatziki

  5. For å lage tzatziki, starter du med å skrelle agurk med en ostehøvel. Deretter riv den grovt på et rivjern. Ha den revet agurk i et kaffefilter eller en sil, og la vannet renne av i ca. 15 minutter.
  6. Finhakk hvitløk og bland med yoghurt og agurk. Smak til med salt og pepper.
  7. La tzatzikien stå minst 1 time før du serverer den slik at smaken setter seg.

Kommentarer