Oppskrift på Spinatsalat med myntedressing
0

Spinatsalat med myntedressing

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er salaten for en ekstra god hverdag eller helg, en nydelig spinatsalat proppfull av ost, friske smaker, store krutonger, servert med myntedressing.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Salat

1 pakkefrisk spinat, vasket og renset
3 ssvalnøttolje eller olivenolje
¼ tssalt
250 gNorvegia® Original, delt i terninger
1 stkmango, delt i terninger
1 stkrødløk, i tynne skiver
1 dlristede gresskarkjerner
2 sstørkede tranebær

Store krutonger

4 skiverloff, uten skorpe
4 ssTINE Meierismør

Myntedressing

2 dlTINE Lett Crème Fraîche 18 %
4 ssTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 ssfinhakket, frisk mynte
¼ tssalt
¼ tssukker

Slik gjør du det

    Salat

  1. Del ost og mango i store terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Rist gresskarkjerner i en stekepanne med litt salt oppi.
  2. Ha spinat i en vid bolle, bland inn valnøttolje, strø over litt salt. Fordel over ost, mango, rødløk, ristede gresskarkjerner og tranebær.
  3. Store krutonger

  4. Del loffskivene i store terninger, stek dem i panne med smør på middels sterk varme, til de er gylne på alle sider. Fordel over salaten.
  5. Myntedressing

  6. Bland sammen creme fraiche, melk, mynte og sukker. Server ved siden av salaten.

Tips:

Tilsett gjerne litt spekemat i salaten. Salaten smaker også godt med eple, pære, appelsin, plomme, nektarin eller fersken. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften