Spinatsalat med myntedressing

Spinatsalat med myntedressing

0
9
Enkel20 min
Dette er salaten for en ekstra god hverdag eller helg, en nydelig spinatsalat proppfull av ost, friske smaker, store krutonger, servert med myntedressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

Salat

  • 1 pakke
    frisk spinat , vasket og renset
  • 3 ss
    valnøttolje eller olivenolje
  • ¼ ts
    salt
  • 250 g
    Norvegia® Original , delt i terninger
  • 1 stk
    mango , delt i terninger
  • 1 stk
    rødløk , i tynne skiver
  • 1 dl
    ristede gresskarkjerner
  • 2 ss
    tørkede ferske tranebær

Store krutonger

Myntedressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Del ost og mango i store terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Rist gresskarkjerner i en stekepanne med litt salt oppi.

  2. 2

    Ha spinat i en vid bolle, bland inn valnøttolje, strø over litt salt. Fordel over ost, mango, rødløk, ristede gresskarkjerner og tranebær.

Store krutonger

  1. 3

    Del loffskivene i store terninger, stek dem i panne med smør på middels sterk varme, til de er gylne på alle sider. Fordel over salaten.

Myntedressing

  1. 4

    Bland sammen creme fraiche, melk, mynte og sukker. Server ved siden av salaten.

Tips

Tilsett gjerne litt spekemat i salaten. Salaten smaker også godt med eple, pære, appelsin, plomme, nektarin eller fersken. 

Del denne oppskriften: