Oppskrift på Spinatsalat med myntedressing
0

Spinatsalat med myntedressing

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Dette er salaten for en ekstra god hverdag eller helg, en nydelig spinatsalat proppfull av ost, friske smaker, store krutonger, servert med myntedressing.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Salat

1 pakkefersk spinat, vasket og renset
3 spiseskjevalnøttolje eller olivenolje
¼ teskjesalt
250 gramNorvegia® Original, delt i terninger
1 stkmango, delt i terninger
1 stkrødløk, i tynne skiver
1 desiliterristede gresskarkjerner
2 spiseskjetørkede tranebær

Store krutonger

4 skiverloff, uten skorpe
4 spiseskjeTINE Meierismør

Myntedressing

2 desiliterTINE Lett Crème Fraîche 18 %
4 spiseskjeTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 spiseskjefinhakket, frisk mynte
¼ teskjesalt
¼ teskjesukker

Slik gjør du det

    Salat

  1. Del ost og mango i store terninger. Skjær rødløk i tynne skiver. Rist gresskarkjerner i en stekepanne med litt salt oppi.
  2. Ha spinat i en vid bolle, bland inn valnøttolje, strø over litt salt. Fordel over ost, mango, rødløk, ristede gresskarkjerner og tranebær.
  3. Store krutonger

  4. Del loffskivene i store terninger, stek dem i panne med smør på middels sterk varme, til de er gylne på alle sider. Fordel over salaten.
  5. Myntedressing

  6. Bland sammen creme fraiche, melk, mynte og sukker. Server ved siden av salaten.

Tips:

Tilsett gjerne litt spekemat i salaten. Salaten smaker også godt med eple, pære, appelsin, plomme, nektarin eller fersken. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften