Oppskrift på Skjørost- og rødbetsalat , foto:

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Skjørost- og rødbetsalat

Smaksrik salat med skjørost, rødbeter og makrell, en perfekt lunsj eller som hovedrett med godt brød ved siden av.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

  • Du trenger:

    Ildfast form
TIPS!: Ønsker du en ren vegetarrett, kan du bruke andre typer bakte rotgrønnsaker i tillegg til rødbetene, for eksempel grønne bønner, asparges osv.

Slik gjør du

  1. Dekk en ildfast form med havsalt.

  2. Skrubb, vask og tørk rødbet. Dytt rødbetene litt nedi saltet, og bak dem i ovn på 180 °C i ca. 30 min, til de er møre. Del rødbetene i to, og legg dem på et fat eller tallerken.

  3. Vend skjørost sammen med olivenolje, knust karve, litt salt og pepper, og strø det over rødbetene.

  4. Bryt makrell opp i små stykker, og ha det på toppen av salaten. Pynt med dill.

    Røkt eller gravet laks kan brukes i stedet for makrell.