Oppskrift på Salat med ost og skinke
0

Salat med ost og skinke

(10)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En oppdatert klassiker, som her serveres dressing av kremost med urter, blir god middag i en travel hverdag.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkappelsin
2 stkhjertesalat, i biter
5 desilitersalatblanding (småbladet)
200 gramkokt skinke, i små biter
300 gramNorvegia® Original, i terninger
200 grambrødkrutonger
3 stkvårløk, i skiver
16 stkcherrytomater, delt i to

Dressing:

250 gramTINE Kremgo’® Urter
2 desiliterTINE Lettrømme 18 %
4 spiseskjeTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
½ teskjesalt
¼ teskjepepper

Slik gjør du det

  1. Pisk sammen kremost, lettrømme, helmelk, salt og pepper til en jevn dressing.

    Tips:

    Bytt gjerne ut kremost med urter med en annen kremost, for å få en annen smak.

  2. Skjær skallet av appelsin med en skarp kniv. Få med det hvite også. Skjær så ned langs begge sider av hinnene slik at du får fine fileter.
  3. Fordel salat utover tallerkener, strø over appelsinfileter, skinke, ost, krutonger, vårløk og tomater. Topp med dressing.

Tips:

Lager du salat trenger du ikke å følge oppskriften slavisk. Bytt gjerne ut noen ingredienser med dine favoritter, eller la deg inspirere av de grønnsakene du har tilgjengelig.

Kommentarer

Produkter i oppskriften