Salat med ost og skinke

Salat med ost og skinke

2
41
Enkel15 min
En oppdatert klassiker, som her serveres dressing av kremost med urter, blir god middag i en travel hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    appelsin
  • 2 stk
    hjertesalat , i biter
  • 5 dl
    salatblanding (småbladet)
  • 200 g
    kokt skinke , i små biter
  • 300 g
    Norvegia® Original , i terninger
  • 200 g
    brødkrutonger
  • 3 stk
    vårløk , i skiver
  • 16 stk
    cherrytomater , delt i to

Dressing:

Slik gjør du det

  1. 1

    Pisk sammen kremost, lettrømme, helmelk, salt og pepper til en jevn dressing.

    Tips

    Bytt gjerne ut kremost med urter med en annen kremost, for å få en annen smak.

  2. 2

    Skjær skallet av appelsin med en skarp kniv. Få med det hvite også. Skjær så ned langs begge sider av hinnene slik at du får fine fileter.

  3. 3

    Fordel salat utover tallerkener, strø over appelsinfileter, skinke, ost, krutonger, vårløk og tomater. Topp med dressing.

Tips

Lager du salat trenger du ikke å følge oppskriften slavisk. Bytt gjerne ut noen ingredienser med dine favoritter, eller la deg inspirere av de grønnsakene du har tilgjengelig.

Del denne oppskriften: