Oppskrift på salat med ceviche og koriander

Visste du at TINE MatSans lærer seg hva du liker? Registrer deg og få oppskrifter basert på hva du faktisk liker!

www.tine.no/matsans

Salat med ceviche og koriandersaus

Ceviche er navnet på den peruanske nasjonalretten, men også en metode hvor rå fisk marineres i sitrus, gjerne lime eller sitron.

  • Vanskelig:

    Enkel
  • Tid:

TIPS!: SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin. Dersom du bruker annen laksefilet, bør du vurdere å fryse den i minst to døgn for å drepe ev. farlige bakterier.

Slik gjør du

Ceviche

  1. Tin laksen (hvis du ikke bruker SALMA). Skjær fisken i strimler.

  2. Bland limesaft, salt og sambal oelek i en skål. Legg i laks og rør rundt. La det stå kaldt i to timer.

    Fisken "kokes" av syren og endrer farge som om den blir stekt eller trekkes i vann.

Quinoa

  1. Løs opp grønnsaksbuljong i kokende vann og kok quinoa videre i dette, som anvist på pakken. Avkjøl.

    Quinoa er en type glutenfrie, proteinrike frø fra Sør-Amerika, som kan brukes i stedet for ris og poteter eller for bulgur og couscous i salater.

Korianderdressing

  1. Bland sammen yoghurt og hakket frisk koriander. Smak til med salt.

    Hvis du ikke har matyoghurt, kan du bruke vanlig yoghurt naturell som du lar renne av en stund i et kaffefilter og dermed får en fastere konsistens.

Salat

  1. Skjær fennikel i strimler og bland med mangoterninger og salat.

  2. Anrett på fat. Fordel laksen over salaten og server med dressingen.