Oppskrift på salat med ceviche og koriander
1

Salat med ceviche og koriandersaus

(6)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Ceviche er navnet på den peruanske nasjonalretten, men også en metode hvor rå fisk marineres i sitrus, gjerne lime eller sitron.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Ceviche

400 gramSALMA eller annen god laksefilet
3 stklime, saften av
¼ teskjesalt
1 teskjesambal oelek (chilipasta)

Quinoa

1 stkterning grønnsaksbuljong
3 desiliterquinoa

Korianderdressing

2 desiliterTINE Yoghurt Naturell
1 desiliterfersk koriander, hakket
¼ teskjesalt

Salat

1 stkfennikel
250 grammangoer, i terninger
1 literblandede salatblad

Slik gjør du det

    Ceviche

  1. Tin laksen (hvis du ikke bruker SALMA). Skjær fisken i strimler.
  2. Bland limesaft, salt og sambal oelek i en skål. Legg i laks og rør rundt. La det stå kaldt i to timer.

    Tips:

    Fisken "kokes" av syren og endrer farge som om den blir stekt eller trekkes i vann.
  3. Quinoa

  4. Løs opp grønnsaksbuljong i kokende vann og kok quinoa videre i dette, som anvist på pakken. Avkjøl.

    Tips:

    Quinoa er en type glutenfrie, proteinrike frø fra Sør-Amerika, som kan brukes i stedet for ris og poteter eller for bulgur og couscous i salater.
  5. Korianderdressing

  6. Bland sammen yoghurt og hakket frisk koriander. Smak til med salt.

    Tips:

    Hvis du ikke har matyoghurt, kan du bruke vanlig yoghurt naturell som du lar renne av en stund i et kaffefilter og dermed får en fastere konsistens.
  7. Salat

  8. Skjær fennikel i strimler og bland med mangoterninger og salat.
  9. Anrett på fat. Fordel laksen over salaten og server med dressingen.

Tips:

SALMA er en garantert fersk, skinn- og benfri lakseloin. Dersom du bruker annen laksefilet, bør du vurdere å fryse den i minst to døgn for å drepe ev. farlige bakterier.

Kommentarer

Produkter i oppskriften