Salat med blåmuggost

Salat med blåmuggost

0
29
Enkel30 min
En salat med ost, pærer og nøtter er spennende og med en nybakte osteloff passer denne salaten perfekt til klubbkvelder og lange venninnetreff. Dressingen vil du bli husket lenge for.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • ½ l
    blandet salat
  • 150 g
  • 2 stk
    store tomater
  • 1 stk
    pære
  • 1 ss
    sitronsaft
  • 100 g
    valnøtter
  • 1 ½ dl
    sorte oliven (evt. Kalamata)
  • 1 dl
    ferdig stekte brødkrutong

Dressing:

  • 1 stk
    eggeplomme
  • 1 ss
    fransk sennep
  • ½ stk
    hvitløksfedd (finhakket)
  • 2 ts
    honning (ca.)
  • ½ dl
    olivenolje
  • ½ dl
    epleeddik
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Skyll salaten og la den renne av. Skjær tomat i skiver og pære i biter. Dryss litt sitronsaft over pærebitene slik at de ikke blir brune.

  2. 2

    Skjær brødet i terninger og stek dem sprø i olje, eller bruk ferdige brødkrutonger.

  3. 3

    Bland eggeplommen med eddik, sennep, honning og hvitløk. Tilsett oljen under omrøring, først bare noen dråper og senere i en tynn stråle. Salte og pepre dressingen og smak til.

  4. 4

    Legg salat, ost, tomat, nøtter og pære på et fat med brødkrutonger oppå. Ringle dressingen over ved servering.

  5. 5

    Server med godt, ferskt brød.

Tips

Fletteloff passer nydelig til en salat som denne.

Del denne oppskriften: