Lett potetsalat
6

Lett potetsalat

(109)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Det er smart å koke mer poteter enn du trenger den ene dagen. Av rester av kokte poteter lager du raskt gode potetsalater som denne med løk og sylteagurk. Potetsalat smaker godt til både lam og fisk.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

750 grampoteter gjerne nypoteter
3 desiliterTINE Lettrømme 10 %
4 spiseskjesylteagurker
1 desiliterfinhakket gressløk
1 stkrødløk
2 stkvårløk
1 spiseskjesitronsaft
½ teskjesukker
½ teskjesalt

Slik gjør du det

  1. Vask potetene godt, men ikke skrubb av skallet. Det er godt å bruke de med skallet på, men hvis du vil skrelle dem, bør du vente til de er kokt og dra skallet forsiktig av. Husk å ikke koke potetene for lenge for da kan de fort gå i stykker i salaten.
  2. Kok potetene. Hell av vannet og la potetene dampe seg tørre i kjelen. Hakk sylteagurk og finhakk frisk gressløk, vårløk og rødløk.
  3. Bland rømme, sylteagurk, gressløk, rødløk og vårløk og smak til med sitronsaften som er rørt med litt sukker, salt og pepper. Rør inn potetene. La gjerne salaten stå og trekke en stund før servering, da smaker den bedre.

Tips:

Som dressing til en potetsalat kan du variere mellom kesam, gjerne blandet med vispet krem, crème fraîche eller rømme. Bestem selv hvor syrnet smak eller hvor mager du vil ha dressingen.

Kommentarer

Produkter i oppskriften