Oppskrift på potet- og reddiksalat
2

Potet- og reddiksalat

(2)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Potetsalat passer godt til alle typer grillmat, og kan serveres både varm og kald. I denne salaten setter reddikene prikken over i'en.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gramkokefaste poteter
2 spiseskjegrov sennep
1 stkfinhakket hvitløksfedd
2 spiseskjeflytende honning
2 spiseskjesitroner (saften av)
2 desilitersolsikkeolje eller annen nøytral olje
¼ teskjesalt
¼ teskjepepper
1 buntreddikbunt
2 spiseskjekapers
1 spiseskjegressløk

Slik gjør du det

  1. Kok poteter møre i lettsaltet vann.
  2. Rør sammen sennep, hvitløk, honning og sitronsaft i en bolle. Pisk inn olje i en stråle. Når sausen blir tykk, smak til med salt og pepper.
  3. Sil vannet av potetene og del i biter. Vend de varme potetene i dressingen. Skjær reddiker i skiver. Dryss over reddiker, kapers og finhakket gressløk ved servering.

Tips:

Bruk gjerne kokefaste poteter, som Asterix, Folva, Beate og Laila. Som navnet tilsier, tåler disse koking bedre enn melne poteter.

Kommentarer