Mormors Waldorfsalat

(127)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

I 1896 ble den første Waldorfsalaten til. Det skjedde på det velkjente hotellet Waldorf-Astoria i metropolen New York. Waldorfsalat er et klassisk tilbehør til julens koldtbord, julefrokost og kalkun til jul og nyttår, men Waldorfsalat smaker godt året rundt.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Waldorfsalat

3 stksyrlige epler
2 stilkstangselleri
2 stkringer ananas
100 gramdruer, gjerne blå
100 gramhodekål
1 desilitervalnøtter, ev. hasselnøtter

Dressing

2 desiliterTINE Kremfløte
2 desiliterTINE Lettrømme 18 % eller Seterrømme
2 spiseskjesennep
4 teskjesitronsaft
2 teskjesukker

Slik gjør du det

    Waldorfsalat

  1. Skjær epler i terninger og dynk gjerne med litt sitronsaft, slik at de ikke blir brune. Stangselleri og ananas skjæres i biter og druer deles i to. Finsnitt kål og grovhakk noe av valnøttene, men spar både noen druer, biter stangselleri og valnøtter til å ha som pynt på toppen.
  2. Dressing

  3. Visp kremfløte lett og bland i rømme, sennep, sitronsaft og sukker. Rør forsiktig sammen før du tilsetter epler, stangselleri, ananas, kål og valnøtter, som vendes lett i dressingen. Pynt med valnøtter, druer og gjerne litt av det grønne fra stangsellerien.

Bestemortips:

Det er også vanlig å bruke en lik blanding av stivpisket krem og majones som dressing til denne lekre salaten. 

Kommentarer

Produkter i oppskriften