Lun pastasalat

Lun pastasalat

4
31
Enkel20 min
Frisk og sommerlig middagssalat med pasta, nøtter, fetaost, tørket frukt og friske grønnsaker som du kan servere hele året.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pastasalat

  • 250 g
    pasta (gjerne skruer)
  • 150 g
    grønne bønner
  • 1 stk
    rødløk
  • 1 stk
    rød paprika
  • 12 stk
    tørkede aprikoser
  • 1 dl
    cashewnøtter (eller andre nøtter)
  • 1 dl
    salatblad
  • 1 dl
    frisk spinat
  • 100 g
    fetaost

Dressing

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok pasta som anvist på pakken. Hell av vannet, men la pastaen fremdeles være i kjelen slik at den holder seg god og varm.

  2. 2

    Kok bønner. Rens og skjær løk i tynne skiver. Skjær paprika og aprikoser i grove strimler. Rist nøttene.

  3. 3

    Bland salatblader sammen med bønner, løk, paprika, aprikoser, spinat og ristede nøtter. Legg salaten opp på fat og smuldre fetaen over.

Dressing

  1. 4

    Bland rømme og salt og la den trekke litt før servering. Server dressingen og gjerne godt brød til salaten.

Tips

Rå fennikel har en smak som kan minne om lakris eller anis og er nydelig å bruke i salater. Vask grønnsaken godt før du skjærer den i tynne strimler. 

Del denne oppskriften: